Friday 23 February 2024

Kolmas muna

 Kirjutagem seekordselt meediakanalitest, mis kasutavad kas oskuslikult või mitteoskuslikult uusmeediat.



Vahitorn / Watctower

Ei peaks vist olema üllatus, et Vahitorn on maailma suurima tiraažiga ajakiri - u 42 miljonit(!) ning tõlgitakse üle 190 keelde ning levitatakse üle 236 riigis. Kõige parem selle juures - kõigile tasuta. Tasuta on ka valikuline vestlus ajakirja parajasti levitava inimesega. Ajakiri on illustreeritud värviliste piltidega ning tavaliselt räägib elulistest teemadest jehoova tunnistajate vaatevinklist.

Uusmeediat kautavad nad minimaalselt. Pigem hoiavad nad oma ajakirja raamatukogu jw.org veebileheküljel, kus on võimalik järgi lugeda mistahes väljaande numbrit. Minu meelest oleks Vahitorni meeskonna oskuslikult tehtud blogil kindlasti suur menu ja tooks võib-olla ka rohkem inimesi nende karja.





Nelli Teataja

Aastast 1988 ilmunud kultusleht ning ühtlasi Eesti vanim ajaleht pole mitte kuskile kadunud. Kui ei taha muserdavat rohkem tavameediat manustada, sobib Nelli ideaalselt. Libauudised ja naljalood, kuulutused ning nädalapiiga. Nagu sõõm värsket õhku.

Nelli tegutseb ka uusmeedia kanalis Facebook väga aktiivselt - postitused ilmuvad iga päev. Ka koduleht on Nellil hea, ei ole mingit maksumüüri, loe palju tahad. Ei puudu ka ürituste kajastamine, pildigaleriid. Saab ka kommentaare jätta ja lugeda. 

Sellise väikese ajalehekese kohta on tubli töö ära tehtud. Soovitan soojalt jälgida Nelli tegemisi kas siis Facebooki, www.nelli.ee kaudu või siis lõhnaval paberkandjal.


Allikad:

Pilt vahitorni jagavast mehest Suurbritannias:

Autoriks Sean Smith, ajalehest the Guardian.

https://www.theguardian.com/world/2015/jul/14/jehovahs-witnesses-evangelism-church-god-armageddon

Vahitorni statistika: 

https://www.jw.org/et/jehoova-tunnistajad/tegevus/kirjastustegevus/vahitorn-%C3%A4rgake-ajakiri/

Pilt: 

https://www.nelli.ee/

Ajalehest:

https://www.nelli.ee/ajalehest


No comments:

Post a Comment